Vinterväghållning och snöröjning

Vilket ansvar ar kommuner och fastighetsägare vid snöröjning och vinterväghållning?

Tid: 3 timmar
Föreläsare: Christian Arnbom
Pris: 2500 kr

Kommunerna är i egenskap av väghållare skyldig att hålla vägarna i kommunen farbara året om. Vad kommunen ska göra, när det ska göras och hur det ska göras är dock inte lika tydligt och kan missuppfattas, vilket får kan leda till rättsliga konsekvenser.

Under denna utbildning får du kunskap om hur kommunen och fastighetsägare ska prioritera sina resurser, vilka kvalitetskrav som ställs enligt lag och praxis – samt vad konsekvenserna blir om kommunen mot all förmodan bryter mot lagen.

Välkommen till en högaktuell utbildning som stärker både din yrkesroll och allas säkerhet och klargör ansvarsfrågorna kring snöröjning och väghållning. Efteråt är ni redo att möta vinterns utmaningar!

Målgrupp

Chefer, arbetsledare, verksamhetsansvariga, handläggare samt alla som jobbar med operativa och/eller strategiska frågor vad gäller kommunens vinterväghållning. Även förtroendevalda berörs givetvis av ansvarsområdet.

Utbildare

Christian Arnbom

Christian Arnbom är advokat och delägare i sin byrå. Han har många års erfarenhet att dela med sig av till dig som deltagare, inte minst utifrån det förvaltningsrättsliga området!

Beställ utbildningen

2500 kr ex moms/användarlicens.
Grupplicenser på minst 10 personer får 15% rabatt
Grupplicenser på minst 50 personer får 25% rabatt

Licensen gäller i 14 dagar från att inbjudan till utbildningsplattformen skickats ut/beställningen bekräftats.

Ni får en personlig inloggning via mail senast dagen efter beställning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *